copyscape88x31
sluitvenster1a
Reeds geproduceerd en afgeleverd replica schilderij
replica schilderij Salvador Dali 'Muchacha en un ventana'

Het MasterPainters-logo dat u op de foto van deze replica ziet, staat niet echt op de replica-schilderijen die wij afleveren. Dit dient slechts ter bescherming van ons copyright op Internet.

muskwal3

Jacques Louis David, 1748-1825

Franse schilder, die werkte in neo-classistische stijl, waarbij hij zijn onderwerpen voornamelijk uit klassieke bronnen haalde. Zijn opleiding genoot hij deels in Italië, waar hij kennismaakte met collega-kunstenaars uit de Renaissance.

Van 1799 tot 1815 was David als schilder in dienst van Napoleon, waarbij hij het leven van de 'kleine Corsicaan' vastlegde in majestueuze, gigantisch grote doeken, zoals "De kroning van Napoleon en Josephine", dat een oppervlakte heeft van meer dan 50 m2!

In 1788 schilderde hij dit "Portret van Mr. et Mme. Lavoisier", dat beschouwd wordt als een van de grootste portretten van de achttiende eeuw. Het grote doek 194,6 x 259,7 cm, kreeg een ereplaats in de Salon van het Château de la Canière in Thuret, Frankrijk, waar het echtpaar toen woonde en waar Lavoisier, beroemd chemicus - de attributen op het schilderij verwijzen daarnaar-, ook zijn laboratorium had. Doordat hij verwikkeld raakte in een politiek schandaal werd het schilderij in 1789 uit de salon verwijderd en samen met de laboratorium-attributen opgeslagen in de Librairie van het château en daarna verkocht, om twee eeuwen later (in 1924) in handen van de Amerikaanse miljardair John D. Rockefeller te belanden. Uiteindelijk kwam het magistrale werk in de collectie van het New Yorkse Metropolitan Museum of Art, waar het nu nog steeds is.

De laatste jaren van zijn leven woonde David in Brussel, waar hij in 1825 stierf en zijn lichaam begraven werd. Zijn hart vond zijn laatste rustplaats op het beroemde kerkhof Père Lachaise in Parijs.

Deze replica, in exact hetzelfde formaat als het origineel, is tot in het kleinste detail een imposante hommage aan het grote kunstenaarschap van David.

jldavid

Onder: detailfoto van onze replica

replica schilderij Salvador Dali 'Muchacha en un ventana'
muskwal3a

Zie ook:

MPClogoDIAP
sluitvenster1a1

www.kopievanmeesterwerk.nl

replica replica schilderij replicaschilderij kopie schilderij kopieschilderij reproductie schilderij reproduktie schilderij reproductieschilderij reproduktieschilderij olieverf schilderij olieverfschilderij

Replicaschilderij Jacques Louis David "Portret van Mr. en Mme. Lavoisier"

Replica schilderij Jacques Louis David "Portret van Mr. en Mme. Lavoisier"